Ønsker du desemberkos uten å gå opp i vekt?

Ønsker du desemberkos uten å gå opp i vekt?

…….da er dette innlegget for deg!

Jeg vil  gi deg noen tips om hva som må til for å klare det – uten at det går på bekostning av kos og nytelse. Du hørte riktig, og det er ikke umulig!

Dersom du ønsker å ha litt fokus på vekten i denne offisielle kosemåneden, og ikke har noe konkrete mål om vektreduksjon på gang,  vil jeg heller anbefale deg å ha som mål å holde vekten i stedet. Det er en stor nok utfordring i seg selv, men ikke umulig.

Belønning: Slippe å ha vektreduksjon som nyttårsfortsett, sammen med store deler av Norges befolkning, fordi du da fortsetter med den samme gode rutinen.

Råd nr 1: Gjør innkjøp en dag i uka!

image

Butikkene bugner over av kaker og snop, og fristelsene ligger der rett foran nesen din. I tillegg er sansynligheten stor for at du handler når du er som mest sulten; på vei hjem fra jobb eller rett etter trening……Ingen god kombinasjon for de fleste av oss 🙂

image

Er du (som meg) en som kommer i julestemning og sofamodus bare ved tanken på en pose skumnisser, sjokolade med nøtter (og Knoll og Tott sitt julemagasin) ? Men gjør dette noe godt for oss? Om så kortvarig glede. Derfor vil det å være ekstra strikt ved å gjøre innkjøp en dag i uka denne måneden, og slik begrenser fristelsene, lurt.image

Kan du overlate innkjøpene til noen andre i husstanden med mindre snopelyst, eller benytte deg av nettbestilling med levering?  Forslag til handeliste – selv i desember – finner du her.

Det handler mest om å ikke skeie fullstendig ut med å gjøre hver dag til en fest. Er ønsket og målet ditt å holde vekten i desember må festen i førjulstiden holdes til en dag i uken. Jeg lover: juledagene blir ekstra gode når man ikke har fått nok av pinnekjøtt, kaker og snop før man har kommet til de.

Prøv da vel 🙂

Neste gang skal du få råd nr 2 som handler om hvordan trene smart.

av Evy Therese aka Fitnessfrue