Hold vekten i desember del 2!

Hold vekten i desember del 2!

Det første innlegget i denne miniserien kan du lese her.

Har du og dine venner/ familie tradisjon for å møtes til kos og hygge i desember, og i juledagene? Datoene og opplegget ikke bestemt ennå? Ta kontroll over planleggingen!

Se på kalenderen din, ring dine venner eller familie og foreslå tidspunkt for treffene. Prøv da i størst mulig grad å spre de godt utover måneden og romjula slik at det ideelt sett bare blir et treff pr uke, og på dine “selvtildelte” kosedager i jula.

De av førjulstreffene som bruker å bugne over av god mat og kallorier prøver du å legge til lørdagen. Disse treffene blir da din kosedag disse ukene.

De andre mer påvirkelige treffene og romjulsbesøkene legger du inn forslag for aktivitet for:

  • Starte med en felles fjelltur eller skogstur, etterfulgt av noe lett å spise
  • Foreslå spleiselag
    • Ta med deg en sunn rett som nydelig kylling- eller skalldyrsalat. Forsyn deg hovedsaklig fra den. Med spleiselag vil ingen reagere på at man ikke spiser det vertene har laget til
  • Gjør noe aktivt sammen, og rett og slett dropp matdelen av treffet
    • Tur til svømmehallen, skitur, måneskinnstur med grilling av marshmallows med voksne og barn (ingen voksne reagerer på at en voksen dropper å smake på de :). Å møtes trenger ikke alltid dreie seg om mat.

Jeg har ofte opplevd at venner/familie blir lettet over at det blir foreslått andre typer aktiviteter, en pause fra matgildene eller lettere mat. De fleste er meget gode og mette i denne perioden likevel 🙂 Den ærlige sannheten er at det kreves 11 treningstimer for å bli kvitt 2,5 kg sjokolade ……

Forslag til deg om kosedager denne julen: lørdagen helgen før julehelgen,  julaften, 2. juledag og nyttårsaften. Pass på å være ekstra aktiv på de dagene du koser deg med litt ekstra mat, kaker og snop.

NB: Ordet spisedag kan høres ut som man kan “frotse til man blir dårlig”. Regner med at du forstår at dersom å holde vekten er målet, så handler det om å spise noe av det som frister, men likevel i moderate mengder. Prøv også å ikke bare spise tradisjonell julemat, men spe på med sjømat som sushie.

 

image

Har du lyst til å holde vekten, og gjennomfører derfor opplegget ovenfor, kan jeg love deg at det føles veldig bra når hverdagen kommer tilbake!

av Evy Therese aka Fitnessfrue