Slik gjør du aktiv livsstil til en lek!

Slik gjør du aktiv livsstil til en lek!

Synest du det er tøft å leve en aktiv livsstil med mye trening og sunt kosthold?

Her har du mine viktigste måter å tenke og handle på som gjør det å leve en aktiv livsstil som en lek – for det er jo nettopp det livet skal være mest av, eller?

  • Tenker at jeg vil og skal trene – ikke må, bør……
  • Er selvstendig – å være helt avhengig av å trene med andre ville stoppet meg i å nå målene mine. Andres kommentarer om hvordan, hva og hvor mye eller lite  jeg trener preller av meg.
  • Gjør det jeg digger mest av aktiviteter – derfor finner du meg ikke i en svømmehall f eks. Hater klor og svømming, selv om jeg elsker å se på svømmekonkurranser.
  • Spiser sunt og får i meg fett, proteiner og karbohydrater i alle måltid – slik orker jeg, og jeg husker faktisk ikke hvordan lavt blodsukker føles.
  • Gjør bare det som gir meg verdi – det betyr ikke at jeg er egosentrisk eller ikke er tilstede for andre, men det gir meg nettopp kraft til å yte noe for andre fordi jeg har fyllt på selv. Påfyll gir meg verdi tilbake ved å ha energi nok til å være tilstede for andre.
  • Er min egen sjef over mitt eget liv – det er bare jeg som bestemmer over min hverdag. Å jobbe er selvbestemt. Å ha barn som krever sin kjøring og henting er selvbestemt. Likevel er jeg sjefen i mitt eget liv.
  • Planlegger godt og har faste rutiner – her ligger sakens kjerne for å nå det man vil. På planen står det også “ligge i sofaen” så handler ikke bare om å planlegge for aktiviteter 24/7. Man får mye igjen, og ikke minst unngår lettere smeller, om man også planlegger når man skal hente seg inn igjen.
  • Skiller lite mellom hverdag og ferie – en livsstil er en livsstil. Slik unngår jeg for mye jojo når det kommer til trening og kosthold. For skippertak krever jo mer av min tid en gode rutiner. Og jeg vil jo ha tid til familie og venner i januar også, ikke bare være usosial fordi jeg må trene og holde meg unna herlige middagsselskaper!
  • Har min egen definisjon på hva som er kos – hvorfor skal andre bestemme det? Av og til betyr det candy king, av og til betyr det å løpe seg en tur imens andre går i 17. mai tog.

Prøv da! Tankens positive kraft og vår egen innstilling er det som gjør en aktiv livsstil til en lek.

 

av Evy Therese aka Fitnessfrue